Ideja o umrežavanju mladih iz sfere turizma i hotelskog menadžmenta rodila se davne 2008. godine. Prva manifestacija je na jednom mjestu okupila svega 150 studenata, entuzijasta koji su vjerovali da će jednog dana ideja dostići svoj pun potencijal. Vjerovali su da je Balkan mjesto na kome može ...Toliko toga da se dogodi ...Toliko toga da se zavoli! Vjerovali su da je upravo Turizmijada to nešto što nas sve spaja!

Možda su se neki i zapitali Ka' e ZGlavom, ali danas, sa sigurnošću možemo reći da su naši entuzijasti bili u potpunosti u pravu jer Turizmijada predstavlja najmasovnije stručno okupljanje, ne samo studenata, već i profesora i predstavnika turističke industrije u jugoistočnom dijelu Evrope. Sa preko 30 visokoobrazovnih institucija, prevazilazeći granice brdovitog Balkana, Turizmijada se širi na sve četiri strane svijeta i pokreće mlade da zajedno doprinesu da ideja nastavi da živi!

2019. godine Turizmijada će se održati po 12. put za redom! Naše sledeće okupljanje je zakazano za sam početak maja, tačnije od 04. do 08.05.2019. godine u Budvi, očekujemo da će preko 1200 studenata, još jednom kao jedan, zapjevati u sav glas „Računajte na nas!“