U Budvi će se od 04.05. do 08.05.2019. godine održati 12. Međunarodni kongres i sportske igre Fakulteta za turizam i hotelijerstvo. U proteklih 11 godina uspeli smo da okupimo preko 8500 studenata i stručnjaka iz oblasti turizma, hotelskog menadžmenta i gastronomije. Na 12. kongresu očekujemo preko 1200 studenata iz čak 20 zemalja. Manifestacija će se realizovati u organizaciji Međunarodnog udruženja studenata turizma i hotelijerstva (IASTH) i domaćina – Studentske organizacije Turist sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora.

Turizmijada predstavlja sportsko-akademsko okupljanje najtalentovanijih mladih ljudi iz sfere turizma i hotelijerstva, koji kroz radionice, edukativna takmičenja, studije slučaja i brojna sportska takmičenja razmenjuju stečena znanja i iskustva, umrežavaju se i druže, a pritom stvaraju kontakte i sarađuju sa kolegama iz drugih zemalja. Cilj manifestacije je umrežiti i povezati sposobne i kreativne mlade ljude te podstaknuti kulturnu i poslovnu razmenu.

O značaju ovog događaja govori veliki broj učesnika. Od 2008. godine i početka održavanja ovog projekta, uspostavljena je najveća mreža studenata te visoko obrazovnih institucija i strukovnog sektora u Evropi, koji okuplja članove iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije, Francuske, Švajcarske, Finske, Švedske, Grčke, Turske, Poljske, Češke, Slovačke, Rusije, SAD-a i nadamo se od ove godine još novih država.

Na Turizmijadi su zastupljene različite aktivnosti, tako da svako može da pronađe nešto što ga zanima. Program je sačinjen od tri dela i to su:edukativni deo, sportska takmičenja i naravno zabavni deo.

Studenti će imati priliku da se takmiče međusobno tokom edukativnog i sportskog dela sakupljanjem bodova u svakoj disciplini, što će jednom od fakulteta omoćugiti da iz Budve poonese prestižnu titulu uspešnijeg.